De Bankenburg

kamperen op een historisch landgoed met boerenhoeve uit 1716, kleinschalig en landelijk, voor natuurliefhebbers en rustzoekers .

..noteer in de agenda

augustus 2022

27 en 28 augustus
Open Tuinen Dagen
Groei&Bloei, afdeling Noord-Veluwe.
In elk seizoen is er een Open Tuin weekend. Meer informatie over de deelnemende tuinen lees je op de website: noord-veluwe.groei.nl/home/

28 augustus
Beer Blues en BBQ

Op het Dorpsplein in Heerde zijn de terrassen geopend en worden biertjes getapt voor de liefhebbers. Er staat een BBQ waar het vlees vers voor u wordt bereid.
Voor het bijwonen van de optredens van vermaarde bands hoef je tijdens Beer, Blues & BBQ geen entree te betalen. Zorg dat je erbij bent, dit wil je niet missen op zaterdag 27 augustus!
Meer informatie op: https://www.visitheerde.com/evenementen/beer-blues-bbq-centrum-heerde

september 2022

vrijdag 2 september

OPENLUCHTBIOS HEERDE
op Landgoed Vosbergen om 20:30 uur! Geniet buiten van de prachtige beelden van de film
La Grande Bellezza.

ETEN & DRINKEN
Op het filmterrein is verscheidene catering beschikbaar, zoals een barista en een bar met Italiaanse antipasti (hapjes)! We vragen daarom om zelf geen eten en drinken mee te nemen.

Filmtickets en eten & drinken zijn te bestellen via de webshop van VisitHeerde.com
Er zal ook kaartverkoop aan de deur zijn, tenzij het uitverkocht is.

Voor meer informatie: e-mail naar info@visitheerde.com.
Landgoed Vosbergen
Vosbergerweg 38, Heerde

en nog veel meer moois in 2023

tot dan!!

GEWEEST dit jaar:
juni 2022

11 juni
Het Heerdelijk festival
is een feestelijk en cultureel festival in de gemeente Heerde. Tal van culturele organisaties en verenigingen zullen zich presenteren aan het grote publiek in een aantrekkelijke mix van muziek, theater, dans en workshop. Er zullen naast de optredens tal van activiteiten zijn voor jong en oud. Vanaf 19.00 tot 21.00 uur zal de bekende band de Trixies het festival afsluiten met lekkere muziek.


juli 2022

Vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli
WOLLIG LANDLEVEN FAIR KASTEEL VOSBERGEN wordt gehouden op het gehele terrein rondom het kasteel.

Je krijgt een goede indruk van wat er allemaal rondom kasteel afspeelt om het in goede staat te houden. Ook zal er uitgebreid uitleg gegeven worden over de historie van het kasteel tot en met de dag van vandaag. Je kunt ook deelnemen aan een bezichtiging. Hiervoor kan je je ter plekke inschrijven.

In de Bongerd vind je kramen met producten en waren op het gebied van wol, lifestyle en streekproducten. In de boomgaard is een HandwerkVrijplaats waarin iedereen kan aanschuiven om te handwerken en kennis en ervaring uit te wisselen. Entree is €5,- p.p. en kinderen tot 14 jaar zijn gratis

zaterdag 9 juli
BOERDERIJENFIETSTOCHT
37 kilometer- De start van dit fietsevenement is bij Dorpshuis de Heerd in Heerde. Gestart kan worden tussen 10.00 en 12.00 uur en de deelnamekosten bedragen € 5,-- per persoon.
Naast het bezoek aan enkele bedrijven krijgt u een kopje koffie bij vertrek en een appel voor onderweg. Bij terugkomst ligt de welverdiende herinneringsmedaille voor u klaar.
www.boerderijenfietstochtheerde.nl of mail naar:
info@visitheerde.com

9 en 10 juli
Open Tuinen Dagen
Groei&Bloei, afdeling Noord-Veluwe.
Meer informatie over de deelnemende tuinen lees je op de website:
noord-veluwe.groei.nl/home/

..noteer in de agenda

mei 2022

6 - 8 mei
De Skeeler Europacup 2022 wordt verreden op de piste van het

7 mei
Beer Blues en BBQ
Op het Dorpsplein in Heerde zijn de terrassen geopend en worden biertjes getapt voor de liefhebbers. Er staat een BBQ waar het vlees vers voor u wordt bereid.

14 mei
Molen (fiets)dag
De Molen Fietstocht gaat langs wind- en watermolens en door de plaatsen Wapenveld, Vorchten, Veessen en Heerde.

24 mei - 31 augustus
Schilders echtpaar Jan en Hedwig Kleintjes
Door het Heerder Historisch Museum en het verzamelaars echtpaar Harry en Ria Kleintjens, is het plan opgepakt om een grote overzichtstentoonstelling te maken, te zien in het Heerder Historisch Museum
‘Villa Jacoba’
Dorpsstraat 55, Heerde

28 mei
Schaapscheerdersfeest & Hessenmarkt
De schaapskudde wordt naar het centrum van Heerde geleid. Op de Brink aan de Dorpsstraat worden ze geschoren door de schaapscheerders.
Ook is er een grote braderie in het centrum van Heerde; de Dorpsstraat is gevuld met kramen met lokale en bijzondere producten.
Strijk neer op een terrasje en geniet.  
van 9:00 – 17:00 uur in het centrum van Heerde. De Dorpsstraat wordt afgesloten hiervoor. Parkeren in Heerde is gratis.

28 en 29 mei
De IJsseltheaterfietstocht is een fietstocht van ongeveer 30 kilometer. Per dag fiets je een andere route en geniet je van andere optredens. Elk jaar zijn er andere verrassende locaties waar je gratis een voorstelling kan zien. Dit allemaal langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, waar cultuur en natuur samenstromen. Culturele juweeltjes die zich in een decor van landgoederen, uiterwaarden en coulisselandschap als een parelsnoer aaneenrijgen.
Op 28 mei kan je starten in de ochtend in Vorchten om naar de overkant van de IJssel te gaan en daar te genieten van 3 voorstellingen op 3 verschillende locaties.
theaterlangsdeijssel.nl