De Bankenburg

prachtig kamperen bij een historische boerenhoeve uit 1716, kleinschalig en landelijk, voor rustzoekers en natuurliefhebbers

natuur en cultuur

Wandelen en fietsen

  • Het Veluwse bos- en heidegebied: u bent hier op loopafstand van het Zwolse bos, waar uw hond los mag lopen. In het Zwolse bos zijn vennen, heuvels, heidevelden en sporen van groot wild zijn overal te vinden.
  • De Renderklippen, een schitterend natuurgebied tussen Heerde en Epe waar een herder nog met zijn schaapskudde loopt, is zeer de moeite van het bezoeken waard.
  • Diverse klompenpaden zijn in de omgeving uitgezet, zo ook het ‘Paddenpad’. Dit pad voert langs de overgang van de stuwwallen van de Veluwe naar het open ontginningsgebied richting IJssel.
  • Eind 2015 zijn twee zeer aantrekkelijke klompenpaden geopend: Het Vosbergerpad en het Horsthoekerpad. Beiden door liefhebbers als zéér mooi beoordeeld!
  • De ‘IJsselnatuurtochten’, paden geliefd om hun bijzondere flora en fauna, zijn o.a. te vinden in de Vorchter- en Duursche Waarden en de Buitenwaarden Wijhe.
  • Voor fietsers is de directe ligging aan knooppunt 90, de ideale uitvalsbasis voor mooie tochten over de Veluwe en door de IJsselvallei. Met de veerpontjes bij Hattem, Olst, Veessen en Wijhe, is de overkant van de IJssel makkelijk binnen bereik.   


Cultuur

De historische Hanzesteden langs de IJssel, steden met een rijk verleden in de omgeving:

Hattem, Zwolle, Deventer en Kampen zie voor meer informatie www.visithanzesteden.nl/hanzesteden/

Andere plaatsen in de directe omgeving zijn: Epe, Apeldoorn, Elburg