De Bankenburg

prachtig kamperen bij een historische boerenhoeve uit 1716, kleinschalig en landelijk, voor rustzoekers en natuurliefhebbers

het laatste nieuws

Juli, ons aangepaste reserveren is prettig, vrijdag en zaterdag komen nieuwe gasten aan en de rest van de week is het daardoor heerlijk rustig. Voor het eerst in jaren hebben we weer een echte Nederlandse zomer met aangename temperatuur en af en toe een bui. Er is gelukkig meer dan genoeg te doen en te bezoeken in de omgeving.

15 Juni, het lijkt op De Bankenburg weer 'bijna' als vanouds. Het gebruikelijke campingleven komt weer op gang. Gelukkig realiseert iedereen zich dat Corona nog een grote rol speelt en houden alle gasten zich geweldig aan de leefregels van dit moment. Nu nog een paar extra zonnestralen.....

Eind mei, met Hemelvaart en Pinksteren was het gelukkig even gedaan met de absolute stilte om ons heen. Enkele gasten, zelfvoorzienend, konden in alle rust genieten van het prachtige weer en de overweldigende natuur. Het sanitairgebouw is weliswaar nog afgesloten maar met improviseren blijken de echte kampeerders zich goed te kunnen redden!!!

Begin februari 2020 stonden wij enthousiast op de verschillende SVR Beurzen. De nieuwe flyer werd goed ontvangen. Met snoei-en heggescharen is de natuur op het kampeerterrein weer een beetje in bewang gebracht. Inmiddels lopen de struiken en bomen uit, vogels zijn aan het nestelen en zelfs het gras is al gemaaid. Kortom, wij waren er klaar voor!
En toen kwam Corona..... In eerste instantie mochten kampeerterreinen niet open.


27 december 2019,

Kerst is alweer achter de rug. De laatste dagen van het jaar zijn aangebroken en wij bereiden ons voor op het nieuwe seizoen.
Wij wensen allen een gezellige jaarwisseling en een heel mooi 2020 in goede gezondheid  

15 september, het zit er op voor dit seizoen. We hangen nu zelf eens onze caravan achter de auto en rijden naar ... Frankrijk.

17 juni, bijna weer de langste dag! Het weer is lekker zomers, de vogels fluiten uitbundig en de ooievaars van de buren hebben jongen. Er wordt wat afgeklepperd! Advies: bel ons even van te voren om te vragen of er plaats is.

1 mei, wij dachten nog: maart roert zijn staart en april doet wat hij wil, daar zijn we goed vanaf gekomen maar nu oei KOUD! In mei zijn we een pietsje minder blij. Het zal vast wel weer warmer worden, we waren wel héél verwend...

15 april, de zon schijnt het wordt heerlijk weer en ja, alle plaatsen bezet met Pasen. Het leek wel zomer, prachtige blauwe lucht, oostenwind en de blaadjes aan de bomen begonnen mooi uit te komen. Het was genieten.

maart 2019, de beurzen in Rosmalen, Gorinchem, Groningen en Zwolle zijn achter de rug. Nu nog 6 weken te gaan en dan gaat de poort hier weer open....

half september 2018, het seizoen zit er weer op. Deze zomer samengevat: warmte, droogte, te laag water in de IJssel maar gelukkig hadden we met alle prachtige oude beuken en eiken heerlijk en voldoende schaduw op de camping. We kijken terug op een mooi en bijzonder kampeerseizoen en genieten intussen zelf ook van de rust om ons heen.

15 augustus 2018 was de bijzondere vertoning van de film WILD in Wapenveld. In de open lucht op een megascherm konden we genieten van de nieuwe nationale topfilm 'WILD' van Luc Enting, in het amfitheater van bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed, in Wapenveld. De voorstelling begon bij het invallen van de avond, 21.30 uur maar vooraf waren er activiteiten als een wildproeverij en werden de bezoekers welkom geheten door het jachthoornkorps de Vlijtbloazers.

juli 2018 Nog steeds warm, droog en gelukkig een heerlijke verkoelende wind. Ideaal weer om lekker te fietsen en daarna in de schaduw onder de bomen uitpuffen met een goed boek.

juni 2018 Zo'n 'zomerse' lente hebben we nog niet vaak meegemaakt! Weken achtereen stralend weer en geen drupje regen. De natuur heeft het er wel moeiljk mee. Inmiddels hebben wij voor het eerst een nest met zwarte roodstaartjes gehad. Ze zaten in een oud zwaluwnest lekker droog onder de kapschuur. Na het uitvliegen kwamen alsnog de zwaluwen hier weer aan, die het vrijgekomen nest gelukkig zó konden betrekken!

mei 2018 Jubileum!!! Het is alweer 10 jaar geleden dat wij in Heerde aankwamen. De verhuizing uit de Randstad naar de Bankenburg was een hele bijzondere. Vanuit een nieuwbouwwijk naar een hele oude boerderij was een flinke stap en niet in het minst omdat er een camping bij was. Inmiddels kennen wij een groot deel van onze gasten en vele nieuwe weten ons te vinden.

SVR beurzen waar u ons in 2018 heeft kunnen ontmoeten zijn:

  • 27 januari Hardenberg
  • 3 februari Leeuwarden
  • 24 februari Vijfhuizen


In 2017 hebben we weer behoorlijk veel deelnemers gehad bij de schilderworkshop. Elke week een ochtend schilderen van 10 uur tot 12.30 uur. Wij zorgden voor alle materialen en natuurlijk een lekker kopje koffie of thee. Veel leuke en verrassende resultaten!!!!

________________________________________________________________________________________________

De Bankenburg was al groen maar we zijn dit seizoen (2017) een stap verder gegaan. De camping beschikt nu over eigen zonnepanelen!

Maart 2017: de ooievaars zijn weer aangekomen op hun nest en hun geklepper is regelmatig te koren.


Herfst 2016, het seizoen zit erop. Met Open Monumentendag hebben we weer veel bezoekers op De Bankenburg gehad. Het seizoen hebben we half september met de laatste gasten afgesloten met een hapje een drankje.

Terugblik: Het was al zomer half mei. Het weer heeft ons flink beziggehouden maar in september was het nog steeds prachtig. Er was een groeiend enthousiasme voor de schilderworkshops op woensdagochtend. Ook komend jaar gaan we hiermee door!

Het ooievaarskoppel op het nest in het weiland naast de camping, heeft dit jaar met veel geklepper, 2 jongen grootgebracht. De lente is in de lucht en in het begin van de zomer gevuld met het uitbundige geluid van de vogels.

December 2015, de blaadjes zijn van de bomen, de reeën lopen over het lege kampeerterrein en het gras groeit deze warme maand nog steeds… Af en toe waaien flarden van het bijzondere geluid van de midwinterhoorns langs in deze donkere dagen.
In de herfst zijn hier in de buurt twee nieuwe prachtige klompenpaden geopend waar we komend jaar van kunnen genieten.
Wij wensen u een mooi, gelukkig en gezond 2016!
_____________________________________________________________________

Nieuw in 2015: schilderworkshops

_____________________________________________________________
Half september sloten we ons seizoen af met een gezellige ontvangst met
een hapje en een drankje voor onze gasten in de boerderij!
Open monumentendag 14 september Heerde:

De Bankenburg is open voor publiek !
Er is een 60-tal geïnteresseerden komen kijken.
augustus: mooi en warm!!
In een luie stoel in de schaduw onder de oude bomen is het goed uit te houden maar fietsen door het
bos en langs de dijkjes aan de IJssel is ook heerlijk.
Lentebericht: Koekoek, tjitjaf, wielewaal.

Uit volle borst zingen ze en geven van 's morgens vroeg
tot 's avonds laat schitterende vogelconcerten!
_______________________________________________________________________________________
Hoera, 5 jaar op de Bankenburg!!
Zondag 19 mei 2013 vierden we dat we mei 2008 hier zijn komen wonen. Alle gasten waren welkom
op de Deel voor koffie thee en taart en hebben een kijkje kunnen nemen in de boerderij die
afgelopen 5 jaar weer in oude luister is hersteld.
Het gras is weer groen, de boomgaard staat voor het eerst sinds het aanplanten vorig jaar in bloei
en vanaf 's morgensvroeg is er een uitbundig vogelconcert. Bij de buren staan de lammetjes alweer
in de wei, het is nu toch echt lente!
De OPEN DAG, 23 februari 2013 is alweer voorbij.
Velen zijn ondanks de verwachte sneeuw toch een kijkje komen nemen. Wij hopen dat u heeft kunnen
proeven van de sfeer op De Bankenburg. Hoewel het terrein nog in winterse staat is (geen blad aan de
bomen, een gure Oostenwind en lage gevoelstemperatuur), was het op de Deel lekker warm, met het
beloofde kopje koffie en iets lekkers.
Wij danken u allen voor uw komst en wij verheugen ons er op dat wij velen van u deze zomer weer
mogen verwelkomen.
De SVR beurzen 2013 waar wij zijn geweest
:
zaterdag 19 januari 2013, Houten; zaterdag 2 februari 2013, Vijfhuizen; zaterdag 9 februari 2013, Groningen


Lokale producten (diverse jams, sappen en verse eitjes)Toeristische informatie, fiets- en wandelkaarten

Schaak- en damspel en diverse andere spellen. Ruim aanbod boeken

Drukte op de Open Dag 18 feb 2012
Zaterdag 18 februari was het een gezellige drukte. We hadden door de grote aanloop nauwelijks tijd genoeg om met iedereen te praten. Massaal bent u gekomen om kennis te maken, even over het terrein te lopen en te genieten van koffie met wat lekkers.
SVR beurzen waren goed bezocht. Het hoogste bezoekersaantal was in Hardenberg