De Bankenburg

prachtig kamperen bij een historische boerenhoeve uit 1716, kleinschalig en landelijk, voor rustzoekers en natuurliefhebbers

Epe 2019

21 juli
Montmartre markt op Kasteel Cannenburch

Op deze markt zijn leuke kramen met Frans gerelateerde producten maar ook antiek, veel brocante, kunst, curiosa en boeken. De Franse musette muziek ontbreekt niet. Waan je even in Frankrijk, slenter langs de tientallen kramen, en ga lekker op een sfeervol terras zitten en luister naar de live muziek van o.a. Pierre en Gerdy met heerlijke Franse Chansons et Musette.... oftewel JOIE DE VIVRE.
WEBSITE

27 juli
Verborgen trappentour - Kasteel Cannenburgh

Ook altijd al willen weten wat er zich achter de verborgen deuren van het kasteel afspeelt? Reserveer dan nu voor de Verborgen Trappentour. 20 personen krijgen de kans om onder begeleiding van een gids de geheime gangen, trappen en vertrekken van kasteel Cannenburch te ontdekken!

Ontdek de geheime gangen en trappen van het kasteel. Reserveren voor deze tour is noodzakelijk!
WEBSITE

woensdag 14 augustus
Op pad met de schaapherder

Deelnemers kunnen aan den lijve ondervinden hoe het is om er met een gescheperde kudde op uit te trekken en wat het werk van een herder inhoudt.

De herder geeft achtergrondinformatie over onder meer de gedragingen en bijzonderheden van zijn kudde van bijna 150 Veluwse Heideschapen, het gebied dat hij bestrijkt, voedsel waar hij in zijn werk continu naar op zoek is, de opleiding die twee van zijn drie honden van hem krijgen, dieren die de kudde voortdurend op de hei achtervolgen en andere beesten waar hij in zijn werk mee te maken heeft en over de historie van de schaapskudde op de Renderklippen.

De wandeling begint en eindigt bij de schaapskooi en leidt dwars over de heide en, als de schapen dat tenminste willen, naar het Pluizenmeertje.
Start is woensdagmiddag om 14 uur en rond16.00 uur is de kudde weer terug bij de kooi.

Hattem 2019

6 juli t/m 31 augustus
Bakkerijmuseum

Het Nederlands Bakkerijmuseum opent de deuren voor een kijkje achter de schermen. Bakkerijen uit het verleden geven een fascinerend beeld hoe arbeidsintensief het er vroeger aan toe ging. De moderne bakkerij laat u zien hoe tegenwoordig de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het contrast kan niet groter zijn tussen de bakker van nu die beschikt over computergestuurde apparatuur en zijn collega van toen die alleen zijn beide handen had om uit de mouwen te steken.

Je kunt hier ook terecht voor een heerlijk kopje koffie met een puntje appeltaart of verse poffertjes.
Een bezoek aan onze nieuwe 19e eeuwse bakkerswinkel ‘De Meelton’, tegenover het museum, maakt het uitje helemaal compleet!

Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

24 augustus
Rommelmarkt in Hattem

van 6.00 tot 17.00 uur

De grootste rommelmarkt van de Veluwe is zeker een bezoek waard. Vanaf 6.00 uur proberen particulieren hun spullen aan de man te brengen. Het hele centrum van Hattem is omgetoverd tot één grote markt! De professionele marktkooplieden maken met hun koopwaar deze markt helemaal compleet tot een gezellige dag waar voor iedereen iets van zijn of haar gading is te vinden. Elk jaar ruim 450 deelnemers en meer dan 35.000 bezoekers!

7 september
New Orleans in Hattem

Kom gratis toegang in Hattem op het ruwe terrein van Houtwerk Hattem, omgetoverd tot New Orleans. Geniet van jazz, blues, gospel en soul tijdens het New Orleans festival van 16.00 tot 24.00 uur. Dit is het derde New Orleans-festival en het is voor de 2de keer bij Houtwerk Hattem. Door de ervaring en een groter budget worden grotere namen, betere versterkers en betere logistiek met meer ruimte voor een foodplein. Food wordt verzorgd door lokale ondernemers zoals Jurriaan Opmeer, Viniversiteit, Delisalm, De Eenhoorn, Soul Sisters en 't Spookhuys, maar ook lokaal ijstalent Jip's Ijskar.

Meer info op www.neworleansinhattem.nl
Locatie: Houtwerk Hattem, 1ste industrieweg Hattem.

regio Noord Veluwe
2019

3 augustus
Rondje Kunst Noord Veluwe

Ook dit jaar is er weer een fietsroute voor kunstliefhebbers uitgezet. 23 km fietsen langs zes ateliers, tuinen en landgoederen in Elburg, Oldebroek en 't Harde.
De ateliers zijn van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor bezoekers.
Er is een schat aan kunstwerken te bewonderen van diverse materialen en in diverse stijlen: Schilderijen, beelden, viltwerk, keramiek, pasteltekeningen en diverse objecten.
Informatie over de ateliers en de kunstenaars is te vinden op de website

De routebeschrijving kan worden gedownload van de website en is te verkrijgen op diverse plekken en bij Toeristische Informatie Punten (TIP) en VVV's.